събота, 9 юни 2012 г.

МВФ: Европа е на кръстопът

МВФ: Европа е на кръстопът

МВФ: Европа е на кръстопът

"Още сме много далеч от крайната ни цел. Ежедневните предизвикателства ни поставят на кръстопът". Това заяви управителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард по време на форум в Ню Йорк, посветен на кризата, съобщват от организацията.
"Необходими са още реформи за стабилизиране на финансовия сектор", допълни Лагард и призова стриктно да се следват мерките за излизане от кризата, но не с поглед единствено към следващите пет или десет години, а и с мисъл към следващите седмици и месеци.
"Следващите стъпки ще са най-важните по отношение на целта да спрем цикличността на кризата", заяви още Лагард, цитирана от iNews.bg
За нея в момента е важно да се оздрави финансовата система. Без този ход, без промяна слабите банки ще продължат забавят ръста на сектора. В този аспект европейските банки се нуждаят от най-спешните мерки за стабилизиране, защото световната икономика е свързана система и нестабилната европейска банкова система не е от интерес за нито една друга страна.
Лагард обаче коментира и че здравето на банките е в ръцете основно на Европа. "Това означава повече, а не по-малко Европа", заяви шефът на МВФ. За нея е необходима обща рамка, която да подобри финансовите пазари.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания