понеделник, 11 юни 2012 г.

Гръцки компании продължават да местят бизнеса си в България

Гръцки компании продължават да местят бизнеса си в България


Гръцки компании търсят изход от затруднената ситуация, в която се намират, премествайки се в България, се посочва в публикация на гръцкия в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Въпреки че тенденцията се наблюдаваше и преди гръцката криза, в последните месеци интересът е нараснал многократно и гръцките компании в България вече са шест хиляди, посочва изданието.

"Първите фирми, които преместиха централите си в България през 2006 г., бяха големи строителни и текстилни компании", обяснява адвокатът Александрос Адамидис, който има офис в София. Стимулът за преместването тогава е било увеличаването на печалбите, а не икономическото оцеляване.

По думите му в момента гръцки строителни компании движат най-големите обекти в България. 

През 2008 г. в списъка с гръцките фирми вече влизат компании, които работят в сферата на услугите, електронната търговия и производството. От януари тази година тенденцията към преместване в България се е засилила още повече и интерес проявяват дори компании, които се занимават с кинопродукции. 

Гръцкият адвокат казва, че в последните шест месеца получава по десет запитвания на ден от гръцки фирми, които искат да избягат от Гърция заради бюрокрацията и данъчната несигурност. Той дава пример с бизнесмен от град Козани, който обмисля да продава продукцията си с български етикети през 
София, тъй като заради лошия имидж на Гърция е загубил клиенти в чужбина, посочва "Катимерини". 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания