вторник, 26 юни 2012 г.

Инвеститори вече заявяват интерес към „БДЖ – Товарни превози“

Инвеститори вече заявяват интерес към „БДЖ – Товарни превози“

Инвеститори вече заявяват интерес към „БДЖ – Товарни превози“

От Агенцията за приватизация обаче отказват да уточнят колко фирми са закупили тръжна документация досега.
Вече има заявен инвеститорски интерес за приватизацията на компанията „БДЖ – Товарни превози“, потвърдиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.
Оттам обаче отказват да уточнят колко фирми са закупили тръжна документация досега, предаде „Инвестор“.
„Не е вярно, че не са закупени тръжни документи за приватизационната сделка. Вече има желаещи да се включат в процеса“, заявяват от агенцията.
На въпрос за участието на руската държавна железопътна компания ОАО РЖД от институцията нито потвърдиха, нито отрекоха нейното участие.
В понеделник министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски не потвърди информацията, че водещ играч в приватизацията ще бъде руски инвеститор.
Транспортният министър обаче заяви, че „при всички положения се очакват предложения и от Китай, и отТурция“.
На 12 юни Агенцията за приватизация обяви публично конкурса за продажбата на 2 325 087 дяла, представляващи 100% от капитала на „БДЖ – Товарни превози“ АД.
Сред основните изисквания към кандидатите са те да бъдат стратегически инвеститори и през последните десет години да осъществяват железопътни превози на товари с наличен лиценз.
Друго изискване е размерът на приходите от дейностите за всяка от последните три финансови години да възлиза минимум на 400 млн. евро.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания