вторник, 26 юни 2012 г.

Норвежец (86 г.) пада фатално от хотел след забежка с проститутка

Норвежец (86 г.) пада фатално от хотел след забежка с проститутка

Нощно време алеите в Слънчев бряг гъмжат от развеселени почерпени туристи.
Полицията в Несебър издирва секструженичка, примамила 86-годишен норвежец в хотел в Слънчев бряг, който загина нелепо при опит да прикрие мераците си, научи "24 часа".
Инцидентът станал преди двайсетина дни, но се пази в пълна тайна, тъй като в момента тече разследване за убийство, довериха запознати.
Възрастният летовник станал жертва на една от джебчийките в курорта, която го оплела в любовните си мрежи с обещания за горещ секс.
Макар и на преклонна възраст, дядото се съгласил и наел стая в хотел, различна от тази, в която почивал с жена си. Мургавелката помолила норвежеца първо да мине през банята и докато мераклията се подготвял за ласките, тя набързо го обрала, а после го заключила в хотелската стая и избягала.Притеснен, че е хванат натясно, 86-годишният норвежец се опитал да избяга през терасата на хотела. Започнал да прескача от балкон на балкон, но внезапно се подхлъзнал, залитнал и се строполил на земята. Полетът му се оказал фатален и той издъхнал на място.
Според криминалисти норвежецът е бил пиян, когато ромката го прилапала на една от крайбрежните алеи.
"В 99% от случаите джебчийките, маскирани като секструженички, зарибяват мъртвопияни чужденци, които не могат да дадат свързани показания после", казват криминалисти от групата за противодействие на джебчийските кражби към областната полицейска дирекция в Бургас.
Другото, на което разчитат в този бизнес, е страхът и срамът, който изпитват чуждите туристи, станали жертва на крадливи гърли.

"Имаме случаи, в които се чудим кого да хващаме по-напред - дали извършителката или пострадалия. Често летовниците се опитват да избягат, за да не дават показания в полицията, особено ако са на почивка с половинките си", разказва криминалист от Несебър.
Около 20-30 са мургавелките, които в момента действат на територията на Слънчев бряг, повечето са от селата край Стара и Нова Загора, казват от групата срещу джебчийските кражби.
Момичетата си имат сводници, които често действат под прикритие - маскирани като братя, приятели и дори съпрузи. В повечето случаи те са на повикване - при проблем жрицата веднага се свързва по GSM и сутеньорът пристига на място, разкриват схемата разследващи.
Джебчийките ала "2 в 1" започват работа малко след полунощ и приключват чак на зазоряване. Ловят жертвите си по крайбрежните алеи на курорта, които нощно време гъмжат от мъртвопияни туристи. "Възрастта не е определяща, най-важно е какво количество алкохол са изпили жертвите", казват криминалисти.
Когато набележи клиента, жрицата започва да го опипва, като му предлага сексуслуги на плажа или в хотелска стая. Ако получи отказ, бързо преджобва летовника. Ако пък се стигне до усамотение, любовните ласки продължават само докато се достигне до портфейла. После сводникът хвърля безпаметно пияния турист в храсталак и ловът започва отново.

Въпреки че нощните изпълнения на мургавелките не стихват цяло лято, сред тях рядко има осъдени. С глоби се разминават дори тези, които са сгащени на място и за които има безспорни доказателства, оплакват се полицаи. Така след 24-часов престой в ареста жриците отново са на пистата.

Преди седмица 26-годишната М.А. се отърва само с административно наказание от районния съд в Несебър затова, че задигнала 100 лв. от германец. 4-месечна ефективна присъда пък отнесе 22-годишната Надежда Митева,примамила германец в хотелска стая и му отмъкнала 300 евро.
Наказанието обаче е по-сурово, защото е извършено при условията на опасен рецидив - ромката е излязла от затвора през септември м.г.

"400 командировани полицаи идват в Слънчев бряг, Съюзът на хотелиерите поема нощувките им. Непрекъснато се залавят джебчийки със солидни криминални досиета, а в крайна сметка наказанията са нищожни", коментира комисар Милен Димитров, шеф на областната дирекция на полицията.
Законодателството е предвидило много други мерки освен лишаване от свобода - пробация, забрана за посещение на конкретно място, казват криминалисти.
"Винаги, когато става дума за квалифицирана кражба, т.е., извършена чрез определени умения като ловкост, както е при джбчийките, наказанията, които сме налагали, са условни или ефективни присъди. До момента при нас са минали две незабавни производства срещу джебчийки - и двете са с присъди - една условна и една ефективна", каза Георги Русев от несебърската районна прокуратура.
Той си спомня, че преди няколко години несебърските магистрати първи в страната наложили на две ромки джебчийки забрана да посещават Слънчев бряг.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания