неделя, 10 юни 2012 г.

Трус удари Гърция и Турция (обновена + Видео)


Трус удари Гърция и Турция - Обновена + Видео


Силно земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер бе регистрирано в 15:44 ч. в морето източно от гръцкия о-в Родос. Това съобщи електронното издание на гръцкия вестник "Етнос". Изданието цитира американския институт по геодинамика.
Според сеизмичния институт в Потсдам силата на труса е била 5,9 по Рихтер.
Епицентърът на земетресението е локализиран на 63 км източно от Родос на дълбочина 20,4 км. Трусът е бил усетен на острова, както и в няколко турски курорта, които се намират в съседство. Засега няма данни за жертви и разрушения.
Междувременно силно земетресение бе регистрирано и в Югозападна Турция, съобщи телевизия NTV. Трусът с магнитуд 6,1 е станал в малкия курорт Олудениз, край провинция Мугла. Няма информация за пострадали и щети.

––––– Последни данни 21:15ч. ––––––

Седем души бяха ранени след мощното земетресение с магнитуд 5.8 по Рихтер , което беше регистрирано днес между Родос и Турция ...  каза ръководителят на дирекция "провинциално здраве Мугла, отбелязвайки, че няма информация за смъртни случаи от земетресението ,причинени са обаче щети. Според информацията, която имаме от болниците, шест или седем души са хоспитализирани след земетресението. Това са хора, който са скочили през прозорците, защото са се паникьосали по време на земетресението. 
инфо: parapona-rodou.blogspot.com

–––––– Последни данни  32:50ч. ––––––

Броят на ранените расте , близо 60 души са с травми, 1 човек е сериозно ранен в главата, 2 -ма са със сърдечен удар, няма данни за починали, мнозина са в психологичен шок съобщи турската информационна агенция Изток







–––––––––––––––––––

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания