четвъртък, 19 април 2012 г.

Флашмоб изненада пътниците на Летище София


Флашмоб изненада пътниците на Летище София


Първият флашмоб (спонтанно събиране на хора с определена цел) на Летище София се проведе в четвъртък, 19 април. Снимка: Летище София
Първият флашмоб (спонтанно събиране на хора с определена цел) на Летище София се проведе в четвъртък, 19 април.
Около 40 студенти от Нов Български университет, ученици от Националната гимназия по полиграфия и фотография и млади предприемачи от „Президентски клуб България" предварително се бяха смесили с пътуващите и посетителите на Терминал 2. Младежите танцуваха около 3-4 минути, след което се разпръснаха внезапно все едно нищо не се е случило, разказват от Летище София.
Пътниците на столичния аеропорт бяха изненадани, когато в 12:30 ч. изведнъж зазвуча песента на Поли Генова - „На инат".
Едно момче развя българското знаме, а около него, привлечени от ритъма младежи, изпълниха символичен танц, пеейки заедно песента на българската певица.
Някои от присъстващите гледаха учудено, други с интерес, а трети не обърнаха особено внимание на танцуващата група.
Първият флашмоб на Летище София се проведе под патронажа на министъра на транспорта,информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и протече под мотото: "Да останем на инат – можем, знаем, искаме да променим България".
Като особен вид представление, разчитащо на случайна публика, флашмобът постигна своя ефект сред пътниците на столичния аеропорт – част от тях се присъединиха към участниците. Новата техника цели промяна в поведението на хората, чрез определено въздействие.
В случая посланието бе, че младите хора на България са знаещи и можещи и имат своето бъдеще в родината си – тук и сега. За тях не важи клишето: „Има само два изхода – Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София".
Столичният аеропорт бе сцена, от която младите хора на България изразиха по интересен начин своето мнение.
То бе видяно от представители на различни етноси и култури – Австрия, Великобритания, Белгия, Русия, Франция, Италия, Румъния.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания