неделя, 10 юни 2012 г.

До 8% повече туристи това лято, според Делян Добрев


До 8% повече туристи това лято, според Делян Добрев


До 8% повече туристи това лято, според Делян Добрев
Министър Добрев участва в откриването на туристическия сезон в курортния комплекс Слънчев бряг. Снимка: "Имидж едвъртайзинг"
От 5 до 8 процента повече туристи това лято очаква министърът на икономиката, енеретиката и туризмаДелян Добрев.
„Специално руският пазар се развива много добре. Там, може би, ще има от 15 до 20 процента ръст. Издали сме рекорден брой визи от началото на годината. Стохилядната виза издадохме в понеделник само в консулските служби в Русия," каза Добрев при откриването на туристическия сезон в курортния комплексСлънчев бряг.
„В Беларус, например, ръстът може би ще е 100% за тази година. Там изпитват в момента трудности в консулската служба със самото физическо издаване на визите и аз говорих преди малко с министър Младенов да се наемат допълнително хора в консулската служба, защото в никакъв случай, защото в никакъв случай не трябва това да е пречка пред хората, които искат да посетят България," допълни министърът.
Относно протестите на черноморските кметове срещу промените в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов заяви, че забраната за строителство в 100-метровата крайбрежна зона трябва да се приеме.
„Ако погледнем каква е практиката в другите страни е точно такава, имаме плаж, имаме крайбрежна улица, след което започват заведенията и средствата за настаняване и за подслон," каза той.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания