вторник, 26 юни 2012 г.

„Овергаз“ търси природен газ в блок „Провадия“ от юли

„Овергаз“ търси природен газ в блок „Провадия“ от юли

„Овергаз“ търси природен газ в блок „Провадия“ от юли

Проучванията, които се провеждат на територията на блок „Провадия“, нямат нищо общо с проучванията за шистов газ, уточнявт от „Овергаз“. Снимка: shalegas-bg.eu
„Овергаз“ напредва в проучванията за нефт и конвенционален природен газ в блок „Провадия“.
Вторият етап на проучванията в региона започва в началото на юли, съобщиха от компанията във вторник.
Работата със специализирана апаратура ще се проведе в части от землищата на някои населени места в района на ТърговищеШуменКаспичанВелики Преслав и Провадия.
Със собствениците на земи и арендаторите в района вече се съгласуват графиците за работа, допълниха от„Овергаз“.
Всяко кметство е уведомено за началото на проучванията, а жителите на районите, които искат да се осведомят допълнително за обсега и продължителността на дейностите по изследване на блок „Провадия“, могат да открият цялата документация при представителите на местната власт.
Собствениците на земеделски земи, които се намират в обсега на проучванията, ще бъдат обезщетени по позната схема, според която се изчислява стойността на продукцията им по пазарни цени и всеки от тях ще получи парите си по банков път, след като подпише констативен протокол, допълват от „Овергаз“.
Проучванията, които се провеждат на територията на блок „Провадия“, нямат нищо общо с проучванията зашистов газ, уточнявт от контролираната от „Газпром“ компания.
„Методите, по които се работи, са познати в България още от средата на ХХ век. Измерванията се провеждат единствено на повърхността на земята с помощта на високотехнологични машини и уреди и не носят никакви рискове за околната среда и населението в района“, уверяват от дружеството.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания