неделя, 10 юни 2012 г.

Син на една от жертвите на взрива: Имам надежда, че татко е жив


 Син на една от жертвите на взрива: Имам надежда, че татко е жив

Снимка: Архив 24 часа.бг
Все още вярвам, че татко е жив. Възмутен съм от изявлението на главния секретар на МВР Калин Георгиев, че няма надежда за оцеляване на тримата работници от "Берета Трейдинг". Като са готови резултатите от ДНК експертизата тогава може да се каже със сигурност. Всичко останало е спекулации". Май ракета от 53-а се е взривила в завода на "Берета Трейдинг"." Това каза пред bTV Киро Киров, син на Станимир Киров.  Близките  все още се надяват на чудо, което да върне издирваните трима души живи и здрави.
"Баща ми работеше няколко месеца в тази фирма. Той е бивш военнослужещ с  20 години стаж в армията и съм сигурен, че е запознат с всички действия, които са се извършили там", разказва синът.
Проверката започва след инцидента, при който склад с боеприпаси край пътен възел "Петолъчката" се взриви и причини смъртта на трима души
"Това е ударна вълна, може да е запратен в някое дере, има надежда", вярва синът на Станимир.
Кирил се надява да намери баща си. Той разказа, че е прочел информация в Интернет, че в складовете над Петолъчката е имало ракета Дивна, която е била на въоръжение от 1953 г. до 1990 г. Според сина силният взрив е възможно да е предизвикан от тази ракета. В петък 8 юни видях коли на военна полиция включително един брониран се изтеглят към Сливен. Нямам обяснение защо се изтеглиха. Защо не е направено обследване на целия терен, заяви Киров. Той добави, че е успял да стигне на 20 метра от фирмата, без никой да го спре.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания