петък, 1 юни 2012 г.

И Плевнелиевщастлив от инвестицията на „Лукойл" в Бургас


И Плевнелиевщастлив от инвестицията на „Лукойл" в Бургас


И Плевнелиевщастлив от инвестицията на „Лукойл" в Бургас
Особено позитивен е фактът, че при изграждането на комплекса ще бъдат привлечени като подизпълнители и български фирми, каза държавният глава. Снимка: БГНЕС
България приветства всяка инвестиция във високите технологии и иновациите, заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с ръководството на „Лукойл".
Повод за срещата е строеж в Бургас на комплекс за преработка на гориво, който започна в четвъртък, съобщиха от прессекратариата на държавния глава.
Стойността на комплекса е за над 1,5 млрд. долара, което го прави и най-голямата инвестиция в България за 2012 г., посочват от президентската администрация.
„Особено позитивен е фактът, че при изграждането на комплекса на „Лукойл Нефтохим Бургас" за преработка на гориво в България ще бъдат привлечени като подизпълнители и български фирми," каза държавният глава.
Президентът на „Лукойл" Вагит Алекперов информирал Росен Плевнелиев за инвестиционните проекти на компанията.
Вагит Алекперов подчерта, че „Лукойл" инвестира ежегодно над 15 млрд. долара в различни проекти в сферата на енергетиката в световен мащаб и разполага с над 3000 научни сътрудници, част от които работят в България.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания