неделя, 10 юни 2012 г.

Народното събрание отваря днес врати за посетители с изложба за Васил Левски

Народното събрание отваря днес врати за посетители с изложба за Васил Левски


Народното събрание ще е отворено днес за посещение от 11 до 17 ч.

Инициативата е в рамките на националната програма за отбелязване на 175-та годишнина от рождението на Апостола на свободата. В сградата на парламента ще бъде открита специална експозиция с лични вещи на Левски.

За първи път от 11 години ще бъде показан оригиналът на тефтерчето на Левски. Сред експонатите е и първата пощенска марка с лика на Апостола, от 1929 г. Посетителите на парламента ще могат да видят косите на Левски, сребърното му кръстче, веригата, с която е бил окован в затвора в София, револвера и ножа му.

Реликвите са предоставени за изложбата от Националния музей "Васил Левски" в Карлово, от Регионалния исторически музей в Ловеч, от Военно-историческия музей в София и от Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий".

Ще бъде подредена и изложба от портрети на Васил Левски.


1 коментар:

  1. Радвам се че има такива отворени врати където можем да се докоснем до вътрешността на толкова забележителности сгради.Има уникални , не само в другите страни, но и тук. Радвам се че ни пишете и се надявам и през тази година да го правите.Инициативата е в рамките на националната програма за отбелязване на 175-та годишнина от рождението на Апостола на свободата. В сградата на парламента ще бъде открита специална експозиция с лични вещи на Левски, страхотно, дано по често ги отварят за посетители.

    ОтговорИзтриване

Общо показвания