сряда, 2 май 2012 г.

Новите телевизори на Samsung се управляват с глас и жестове, вече и в България


Новите телевизори на Samsung се управляват с глас и жестове, вече и в България


Новите телевизори на Samsung се управляват с глас и жестове, вече и в България
Със специално събитие Samsung отбеляза премиерата на българския пазар на новите си Smart телевизори от сериите 7 и 8 (ES8000 и ES7000), чиито допълнителни функции с лекота ги поставят в центъра на домашното забавление. Устройствата дават възможност на потребителя да ги управлява както с жестове, така и с гласови команди (функция Smart Interaction). За първото се грижи вградената камера, която се използва за видеоразговори през Skype, но освен това може да разпознае кога ръката на потребителя е вдигната с длан към екрана - това е знак, че той иска да използва жестово управление, например за сърфиране в интернет и избор на линкове или съдържание в браузъра. Както сами се убедихме, този начин на управление работи доста добре, макар и да ни се стори по-бавен от работата с традиционното дистанционно управление. Ако желаете, можете да ползвате и гласа си - телевизорите разпознават команди на трийсетина езика, но засега българският не е сред тях. От компанията обаче съобщиха, че работят в тази посока. Иначе потребителите имат възможност да включват и изключват телевизора, да активират избрани приложения или да търсят съдържание в уеб браузъра единствено чрез гласова команда.

Устройствата са интересни и с друга своя характеристика (т.нар. Smart Evolution) - разполагат със специален порт, в който ще може да бъде включен допълнителен Evolution Kit. На практика това е хардуерен и софтуерен ъпгрейд, който ще добави по-мощен процесор и други компоненти за осъвременяване на възможностите на телевизорите - не че и сега те не са производителни, благодарение на двуядрения им процесор. Тези добавки ще се продават от Samsung следващата година и ще позволят на потребителите да запазят покупките си актуални в хардуерно и софтуерно отношение в продължение на няколко години. Модулът ще е съвместим с моделите от високите класове на компанията, които са в производство от тази година.

Smart Content е третата основна характеристика на новите Smart телевизори. С нея можете да споделяте снимки, спомени и бележки с вашето семейство от телевизора към различни Smart устройства, да проследявате здравословното си състояние директно на екрана на телевизора и да търсите различни образователни програми за деца. Също така получавате достъп и до разнообразие от филми, сериали и онлайн видеосъдържание посредством платформата за приложения Samsung Apps и чрез медийния център Samsung Media Hub.

Другите специфични за моделите от 7 и 8 серия функции включват албума Family Story, който създава нещо като частна социална мрежа между членовете на едно семейство, които живеят далеч едни от други. Тя е достъпна за притежателите на устройства Samsung и улеснява организацията и споделянето на цифрово съдържание и разглеждането му на голям екран, а членовете на семейството могат да изпращат коментари към телевизора чрез телефон, таблет или компютър, независимо къде се намират. Функцията Fitness дава възможност за връзка между телевизор и смартфон Samsung чрез мобилното приложение за фитнес Noom. Телевизорът дори може да действа като персонален треньор за следване на избрана програма от упражнения, като вградената в телевизора камера създава виртуално огледало, отразяващо движенията на потребителите по време на тренировка. Има и опция за връзка с Wi-Fi кантар за отчитане резултатите от физическото натоварване. Секцията Kids има красноречиво име и предлага разнообразие от програми и игри за деца.

Новата серия Smart LED и плазмени телевизори от 2012 г. на Samsung е с възможност за безжична връзка със съвместими клавиатури и мишки, а освен това е съвместима и с технологията AllShare Play, чрез която потребителите могат да споделят мултимедийно съдържание между различни съвместими устройства като смартфони, таблети, фотоапарати с Wi-Fi и компютри. Тази година Samsung акцентира на Full LED технологията, която според компанията осигурява висока енергийна ефективност и много добро качество на картината и в същото време прави възможно постигането на тънка рамка на телевизорите и запазване на достъпна цена. Непосредствено преди Европейското първенство по футбол компанията обещава и различни изненади за всички футболни фенове, които ще включват атрактивни промоции и специални модели.

Samsung ES8000 и ES7000 и новият плазмен телевизор E8000 печелят точки по отношение качеството на изображението и на дизайна. ES8000 е с Micro Dimming Ultimate (локална подсветка), а ES7000 разполага с Micro Dimming, което води до по-реалистична картина, по-наситени цветове и по-висок контраст, особено при едновременно наличие на светли и тъмни зони в кадъра. Това води и до по-ясна картина в 2D и в 3D формат. На свой ред плазменият панел Real Black Pro на модела E8000 съчетава предимствата на плазмената структура със софтуерни подобрения за постигане на по-наситено черно (с 10%), по-ярки цветове и по-висок контраст. Моделите ES8000 и ES7000 са оборудвани с 5 мм рамка, а плазменият телевизор E8000 е с 38 мм профил.
Прочетете новината в MobileBulgaria.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания