вторник, 22 май 2012 г.

"Смях през сълзи" по време на земетресението във Фейсбук


"Смях през сълзи" по време на земетресението във Фейсбук


"Смях през сълзи" по време на земетресението във Фейсбук
Сеизмична активност и раздвижване бе регистрирано в социалната мрежа Фейсбук в 03:00 часа след полунощ, малко след като земетресението разклати София и Перник.
По време на трусовете медийният феномен се превърна, наравно с информационните сайтове, в един от най-сериозните  информатори. Докато телевизиите спяха, а радиото проговори чак след половин час, активните потребители на Фейбук трескаво редиха коментари - от сериозни - за ролята на БАН и властите по време на кризи, до черния хумор за Перник.
Ето и най-интересните бисери и статуси, които ни карат да се усмихнем, въпреки страха и ужаса от изживяното:
Luben Dilov : Земетресение... Затрупан съм от паднали...жени:-)
Valeri Tarandov: "Адекватната" реакция на властите показа нещо което и ние си знаем... България е разграден двор, страната и хората са тотално неподготвени за реакция при бедствия. Властите реагират или спейки, или впоследствие панически и пи арски... Дано и таз беда да отмине страната ни!
Velislava Кrysteva: Искам да изкажа личната си благодарност към колегата Бареков, благодарение на когото усещането ми за трагедия рязко се преобразува в хистерична комедия!
svesten: слабо ! лягайте да спите.. афтъра е след 8 по Рихтер в Борисова !

Венцислав Лаков:...пише проект за решение НС да забрани на Фидоска да скача на въже в три посред нощ у Банкя :)
Victor Muharski: Хайде по леглата! Бойко довършва метрото и налива асфалт ... извинява се за безпокойството
Momchil Tsonev: "Фейсбук ще бъде нашата последна колективна памет, ако все пак нещо се случи... Да бъдем отговорни във всеки един момент какво пишем. След Апокалипсиса бъдещите хора ще възстановяват историята на нашето време именно от писаното по нашите стени. А вече четох, че за земетресението са виновни или Костов, или Гоце... При такава разнопосочна дезинформираност, само мога да пожелая сила и успех на бъдещите фейсбук историци"
Georgi Velev: "ей пак някой от Перник е хвърлил пиратка в мините, та чак и в София се усети... Или просто е имало тържество... :)
Rosen Todorovsky : Ей тоя Голям адронен колайдер към Перник какви неща прави.... 
Vladislava Lazarova: Добро утро, българи. Дано останем с уплахата и разлюляната почва под краката. Да изпием по едно горещо и горчиво кафе и да се усмихнем на живота, за да ни се усмихне и той. Живейте за всеки миг и подхождайте със страхопочитание към майката-природа. Колкото и да се надуваме, ние си оставаме нищожни човечета, които са способни да контролират единствено статусите си във Фейсбук и Туитър.
Ivo Siromahov: Недвижимото имущество понякога има склонност внезапно да се превръща в движимо. 
Пламен Галев: А в Ресилово ни изплиска джакузито!
Фейсбук продължи и серията вицове за Перник. С нервен смях от информационното затъмнение на БАН и властите по време на криза активните потребители наредиха и първите вицове.
Масов бой в града на Бекъма се усети в цялата страна...
Масов бой в Пернишка дискотека беше усетен в София и страната. Това гласи една от шегите, които се разпространи мълниеносно във Фейсбук в нощта на трусовете.
Ето и още шегаджийски коментари от социалната мрежа:
"Да видиш всичките си съседки по пижами и с токчета - безценно!"
"В Япония с това движение си пият кафето за сутрешен тонус"
"Казаха, че не било земетресение, а наздравица в Перник"
"Всички са по улиците, работният ден може да започне сега"
"Тази нощ е първата, в която всички са доволни, че клатенето свърши бързооо".
"И продължава, гад мръсна!"
"Миньорите в Перник май са копали, не където трябва"
Перничаните са виновни! На епицентъра на Перник имало голям бой пред чалготеката... тия хора не спят ли? ;)
Стана ясно защо цялата страна беше разтресена мощно. Оказа се, че Веселин Маринов влязъл в пернишка дискотека и искал да изпее най-новата си песен. Очевидци твърдят, че щом го съзрели, цялата тълпа наведнъж побягнала, създавайки магнитуд 5,6 по Рихтер!!!
БАН повтарят "Слава Боку, слава Боку!"
Сайтът "Не!Новините" пък обяви, че правителството спешно изнася Перник извън България.
"С оглед неспирната сеизмична дейност в момента, правителството е сформирало кризисен щаб, който трябва да реши в най-скоро време как да се отърве от Перник - епицентъра на люлеенето.
"От Перник идват всичките проблеми. Той си имаше славата на проблемен град, ей докъде стигнахме с игнориране на проблемите", раздразнен бе премиерът Борисов.
Очаква се Перник да бъде пратен на роднини в Германия по колет или да бъде пуснат в Струма за Гърция, за да може да спре да прави проблеми.
Реакции на политическите партии:
БСП 
: Земетресението е резултат от лява вълна, която ще помете лошото управление на ГЕРБ .
ГЕРБ: Трусовете са резултат от 20-годишното бездействие на всички правителства преди нас. Възложил съм на министър Павлов, там и Дянков ще помага да се направи необходимото да се наместят земните пластове
ДПС: Земетресението е нищо в сравнение с трусовете, които могат да се... случат ако някой реши да излолира ДПС от властта.
СДС: Иван Костов е виновен. Истинският епицентър е в Драгалевци.
ДСБ: Земетресението е поредният опит на олигархията и лабораториите на КГБ и ДС да направят така, че да няма Синя коалиция. Очевидно е, че се уплашиха от нашата смелост, решителност и компететнтност да бъдем алтернатива на статуквото. Искаме да напомним, че по време на управлението на правителството на Обединените демократични сили (1997-2001) в страната не се случи нито едно земетресение.
АТАКА: Психотронната атака на евреите (явни и тайни) и предателите срещу българския народ е част от световния заговор за неговото унищожение.
РЗС: В приемната на РЗС са получени документи от високопоставен източник, чиято самоличност ще премълчим с оглед на неговата сигурност, които ясно изобличават виновникът за земетресението. Даваме му срок до сряда, 12ч. на обяд са си признае сам. Ако не го стори, ние ще огласим информацията с която разполагаме и ще им се види тясна България. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания