понеделник, 21 май 2012 г.

Костов и Сидеров се обявиха против плоския данък в България


Костов и Сидеров се обявиха против плоския данък в България


Костов и Сидеров се обявиха против плоския данък в България
Иван Костов и Волен Сидеров се обявиха за отмяна на плоския данък в България. Снимка: БГНЕС
Гласовете срещу плоския данък в България растат – Иван Костов и Волен Сидеров се обявиха за отмяна на данъка.
Конгресът на БСП на 19 и 20 май постави въпроса за отмяна на данъка, въведен от Тройната коалиция, предаде БТА.
„ Промяна в данъчното законодателство е основа в бъдещата управленска програма на БСП. Тя предвижда отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивна ставка на облагане, като за най-бедните ще е 0," обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.
В понеделник, 21 май, за отмяна на плоския данък се обявиха и от ДСБ и от "Атака".
„Онова, което има политическо значение след конгреса на червената партия е опитът на БСП да окупира позицията срещу плоския данък, като се представи за противник на нещо, което сама направи," коментираИван Костов, като отбеляза, че партията му е срещу този налог.
"Атака" ще направи предложение за законодателни промени за отмяна на плоския данък," каза на свой ред лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров.
Подобно на Костов, той твърди, че "Атака" е била единствената политическа сила, която се е обявила против плоския данък още при гласуването на въвеждането му през 2007 година и отбеляза, че партията му е срещу този налог.
България остава с най-нисък данък върху доходите в Европейския съюз, показва годишният доклад на Европейската комисия за данъчните тенденции в страните-членки. Корпоративният данък у нас също е най-ниският.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания