петък, 18 май 2012 г.

Алексей Петров остава в ареста окончателно


Алексей Петров остава в ареста окончателно


Алексей Петров остава в ареста окончателно
Алексей Петров отговаря пред съда за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна. Снимка: Sofia Photo Agency
Основният подсъдим по мегаделото „Октопод“ Алексей Петров остава в ареста за постоянно, решиСофийският апелативен съд (САС).
Постановлението на съда идва след разгледана жалба на адвокатите на бившия сътрудник на ДАНС във връзка с неочакваното му задържане под стража по време на съдебно заседание по процеса в началото на месеца, предаде Дарик радио.
Тогава Софийският градски съд прецени (СГС), че той е въздействал на някои от свидетелите и за да предотврати повторно вмешателство от страна на Петров, го върна в ареста.
Смятаният за ключов свидетел бивш служител на Националната служба за охрана (НСОПламен Устиновразказа пред магистратите, че Петров го увещавал да се откаже от показанията си след случайна среща извън съда.
Подобни бяха и показанията на една от най-ревностните защитнички на Трактора по време на изборитеДонка Митева.
Алексей Петров отговаря пред съда за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна.
На 3 май Софийският градски съд определи на бившия сътрудник на ДАНС Алексей Петров най-тежката мярка „задържане под стража“.
Съдът реши, че мярката му за отклонение трябва да бъде променена от „подписка“ на „задържане под стража“ заради нови обстоятелства по делото „Октопод“ след показанията на свидетелите Пламен Устинови Донка Митева.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания