понеделник, 21 май 2012 г.

Вълканов разкрива работни места за металурзите от Кърджали


Вълканов разкрива работни места за металурзите от Кърджали


Вълканов разкрива работни места за металурзите от Кърджали
Бизнесменът Николай Вълканов, който пое управлението на „Горубсо-Мадан", сега разкри 60 работни места за работници от ОЦК Кърджали, които от месеци не са получавали заплатите си. Снимка: Капитал
Новият концесионер на „Горубсо Мадан” и собственик на „Минстрой Холдинг” Николай Вълканов разкри 60 работни места за металурзите от Оловноцинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали, по молба на премиераБойко Борисов.
Това обяви в неделя президентът на КНСБ Пламен Димитров по „Радио К2”.
„Мини Горубсо Мадан” ще подпише на 31 май с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев концесия за ново находище и това е прекрасен пример за това как трябва да се работи – със социална отговорност и корпоративна отговорност, добави Пламен Димитров.
„Премиерът Бойко Борисов, министър Добрев и КНСБ търсим изход решение на огромния проблем на работещите в ОЦК Кърджали. По молба на Бойко Борисов Николай Вълканов взе хора на работа, за да се предодврати и социална, и вероятно, екологическа кагастрофа, ако ОЦК Кърджали спре окончетелно да работи”, подчерта президентът на КНСБ.
Министърът на икономиката Делян Добрев заяви, че е щастлив от успеха и работата на „Минстрой” в „Горубсо Мадан”, напомни Димитров – по думите му мините работят, хората работят, рудниците са укрепени и осветени, хората са с всички предпазни средства, семействата са добре,Мадан се благоустроява.
Освен това Николай Вълканов ремонтира стадиона на Мадан и скоро министър-председателят ще дойде със своя отбор „Витоша Бистрица" да го открие в мач с местния отбор, добави синдикалният лидер.
„Ако ОЦК Кърджали не заработи скоро, ще има икономическа тежка криза в целия регион”, предупреди Димитров.
„Помолих министър-председателя Борисов на Извънредния съвет на ЕС да предложи да се ориентират целеви европейски средства към растеж в конкурентни индустрии , за да не се върщаме към рецесия и нулев рестеж и заетост”, каза още президентът на КНСБ.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания