сряда, 30 май 2012 г.

Цветанов публично се извини на БСП


Цветанов публично се извини на БСП


Цветанов публично се извини на БСП
По-рано през деня вътрешният министър заяви, че не земетресението, а БСП е голямото бедствие. Снимка: БГНЕС
Правя публично извинение към БСП заради постигането на политически консенсус по една декларация, която е изключително важна за държавата и за обществото.
Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, идвайки за втори път вНародното събрание в сряда, предаде БГНЕС.
Той, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова лично влязоха в стаята на ПГ на Коалиция за България, за да поднесат извинението.
Там обаче не намериха Сергей Станишев, който си бе тръгнал, и направиха това пред медиите.
По-рано през деня вътрешният министър заяви, че не земетресението, а БСП е голямото бедствие.
Без да знае за публичното извинение на Цветанов, Станишев коментира, че очаква от управляващите да се държат национално отговорно, а не да отправят обидни квалификации, в това число към БСП като политическа партия.
„Защото вчера г-н Цветанов говореше в този дух, казвайки, че БСП е криминална групировка, днес каза, че това е най-голямото бедствие за България", допълни лидерът на левицата.
„В разговора с министър-председателя много ясно му заявих днес – очакваме министърът на вътрешните работи, както публично отправи тези квалификации към нас, публично да се извини и това е нашето условие да седнем да разговаряме сериозно и отговорно в интерес на държавата", допълни Станишев.
По-рано премиерът Бойко Борисов отиде в парламента и разговаря с представители на партиите за нуждата от спешен ремонт на опасни виадукти и мостове.
От ГЕРБ междувременно разпространиха проектодекларация, която вероятно ще бъде подкрепена от всички парламентарни групи.
В нея е записано, че 41-то НС, след като отчита необходимостта от неотложни действия, породени от последните извънредни събития – земетресение с висока степен на интензивност, поройни дъждове и наводнения, призовава Министерски съвет: да предприеме незабавно ремонтно-възстановителни дейности, на база на констатации от технически експертизи на пътните съоръжения – мостове и виадукти, по републиканската пътна мрежа по ред и процедури, предвидени по закон.
Призовава се Министерски съвет да подготви дългосрочна програма за мониторинг и рехабилитация на пътните съоръжения като предвиди за това финансиране за следващите три години от бюджета, фондовете на ЕС и международните финансови институции.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания