сряда, 23 май 2012 г.

Държавата дава допълнителна помощ на пострадалите от земетресението


Държавата дава допълнителна помощ на пострадалите от земетресението


Държавата дава допълнителна помощ на пострадалите от земетресението
Минисър-председателят Бойко Борисов информира президента Росен Плевнелиев за ситуацията след земетресението на територията на страната. Снимка: БГНЕС, Архив
Държавата ще предостави допълнителна помощ на хората в засегнатите от земетресението на 22 май райони, освен еднократната помощ от 325 лв, която ще им бъде преведена, съобщи премиерът Бойко Борисов.
Минисър-председателят информира в сряда президента Росен Плевнелиев за ситуацията следземетресението на територията на страната, усетено най-силно в ПерникРадомир и София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Борисов запозна държавния глава с мерките, предприети от страна на правителството след трусовете, за оказване на най-неотложна помощ на населението.
Премиерът увери държавния глава, че за хората, чиито домове са най-засегнати от земетресението, са осигурени места за подслон до възстановяване на жилищата им.
На пострадалите ще бъде предоставена и еднократна помощ в размер на 325 лв. чрез Агенцията за социално подпомагане.
Премиерът Борисов съобщи още, че след като комисиите в засегнатите райони опишат всички щети, заедно с вицепремиера Симеон Дянков ще бъдат търсени механизми за оказване на допълнителна помощ от страна на държавата.
Премиерът информира държавния глава за извършените проверки на стените на язовирите в страната. Министри от кабинета и в момента посещават най-пострадалите райони.
Президентът Росен Плевнелиев поздрави правителството за бързите и адекватни мерки, предприети следземетресението.
Държавният глава даде висока оценка на координацията на всички ангажирани държавни институции, които, по думите му, са реагирали своевременно и са съумели да овладеят напрежението сред хората.
Министър-председателят ще продължи да информира държавния глава за текущата ситуация в страната и за размера на установените щети.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания