четвъртък, 24 май 2012 г.

Трусовете продължават и в Италия, и в Гърция


Трусовете продължават и в Италия, и в Гърция


Трусовете продължават и в Италия, и в Гърция
Снимка: Архив
Нови земни трусове разлюляха Североизточна Италия и Гърция тази нощ. Регистрирани са общо 18 труса, като по-силните две са били с магнитуд 4,3 и 3,2 по скалата на Рихтер и са причинили нови щети на сградите. Нов прилив на страх е обхванал местните жители, съобщи АФП.
Нови земни трусове разлюляха Североизточна Италия и Гърция тази нощ. Регистрирани са общо 18 труса, като по-силните две са били с магнитуд 4,3 и 3,2 по скалата на Рихтер и са причинили нови щети на сградите. Нов прилив на страх е обхванал местните жители, съобщи АФП.
Италианците са усетили много силно и двата труса през изминалата нощ, тъй като епицентърът е бил плитко - само на 4 км под повърхността. Повечето от тях са прекарали нощта под открито небе, нежелаейки да се приберат по домовете си.
"Страхът се върна и докато не настъпи малко повече спокойствие, няма да успеем да го преодолеем", заявява Фернандо Фериоли, кмет на Финале Емилия, където е мястото на епицентъра на голямото земетресение от неделя.
"Опитваме се да убедим хората са се приберат в жилищата си, ако не са повредени, но ако трусовете продължат, това ще е невъзможно", каза още той.
Земетресение бе регистрирано и в Гърция. То е било с магнитуд около 4 по скалата на Рихтер. Епицентърът му е на повече от 300 км от столицата Атина. Няма данни за пострадали, а не се съобщава и за материални щети. Според сеизмолози трусовете в южната ни съседка нямат нищо общо със земетресенията в България от последните два дни.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания