сряда, 30 май 2012 г.

Плевнелиев: Господ е българин!


Плевнелиев: Господ е българин!


Плевнелиев: Господ е българин!
Сеизмолозите от БАН показаха на президента графика, според която интензивността на трусовете у нас е значително по-ниска, отколкото в останалите страни в Европа. Снимка: БГНЕС
След като видя графиката на трусовете, регистрирани в България за последните няколко десетилетия, президентът Росен Плевнелиев стигна до извода, че „Господ е българин".
„Графиката на трусовете, регистрирани през последните 60 години, посочва, че Господ е българин," заявиПлевнелиев след срещата си със сеизмолози от Българската академия на науките, предаде bTV.
„Трябва да се гледат фактите, казвани от специалистите, а не да се слушат врачките. Не трябва да се изпада и в паника, тъй като тя е лош съветник," добави президентът.
„Впечатлен съм как БАН е изградила система от датчици и станции, където се получава информация заземетресения от всички регионални, европейски и световни такива системи," каза още държавният глава.
Сеизмолозите от БАН показаха на президента графика, според която интензивността на трусовете у нас е значително по-ниска, отколкото в останалите страни в Европа.
Плевнелиев на свой ред каза, че е видял „една работеща система, която регистрира трусове на секундата от началото на природното бедствие".

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания