вторник, 15 май 2012 г.

ГДБОП ще разговоря с бизнесмена за готвеното покушение


ГДБОП ще разговоря с бизнесмена за готвеното покушение


Цветанов: ГДБОП ще разговоря с бизнесмена за готвеното покушение
Снимка: БГНЕС
Служители на ГДБОП ще разговарят с бизнесмена, чието убийство беше предотвратено, съобщи министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.
„Не бих посочил самоличност на бизнесмена, срещу когото е готвено покушение, защото колегите от ГДБОПднес ще проведат разговори с него, за да видим тези, които са подготвяли това покушение дали се познават сбизнесмена," каза Цветанов пред bTV.
„Благодаря на ГДБОП за добре обработената оперативна информация, постъпила през отминалите дни. Вчера трябваше да се пристъпи към задържане на лицата," каза още Цветанов.
При операция в София, реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура, бяха задържани черногорец и трима арменци, които се готвели да елиминират местен бизнесмен с криминално досие.
"В подготовката и даването на поръчката е предадено и осигурено оръжие пистолет със заглушител, снимка на лицето, което трябва да бъде убито и неговия адрес, като е имало две –три посещения в близост до адреса, където лицето е живеело. Цяла нощ имаше обиск, претърсване и изземване на 5 адреса. На единия от адресите бяха открити 10 бидона химическо вещество, използвано за производство на синтетични наркотици. 2-3 тона е съдържанието на този химически състав, днес ще се правят експертизи," обясни вътрешният министър.
За бизнеса на "мишената" Цветанов коментира, че бизнесменът имал множество регистрации за измами, преди години е имало и побой спрямо него.
"Надявам се в предстоящите дни да установим и мотива, който е провокирал даването на тази поръчка," казаЦветанов.
За братя Галеви той само каза, че това, което се предприема е обявяване в шенгенската информационна система и Интерпол.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания