вторник, 1 май 2012 г.

Борисов отказа да реже лента с червена ножица


Борисов отказа да реже лента с червена ножица


Борисов отказа да реже лента с червена ножица
Премиерът Борисов показва на кмета Иван Тотев (вляво) олющените сгради в центъра на Пловдив. СНИМКА: АТАНАС КЪНЕВ
Бойко Борисов отказа да пререже лентата на два изкуствени терена на стадион "Локомотив" в Пловдив с червена ножица.
"Тази не я искам. Не носи късмет. Дайте ми синята", отсече премиерът. Червената веднага бе пробутана на собственика на "Локо" (Пд) Коко Динев.
Преди да пререже трикольорната лента, министър-председателят повика на помощ клубната легенда на "черно-белите" Христо Бонев и областния управител Здравко Димитров - Зико. "Айде елате да режете, де. Дянков да идва и той, може още някой лев да даде", пошегува се Борисов със своя вицепремиер, който гледаше отстрани.
Преди да изведе съотборниците си от "Витоша" (Бистрица) срещу ветераните на "Локо" (Пд), Борисов разговаря с 200 треньори по плуване, състезатели и техните родители, дошли да протестират срещу затварянето на басейн "Младост". След като се информира колко ще струва ремонтът му, премиерът заяви, че още в сряда ще изпрати проверка от РДНСК и ако всичко е наред, той ще бъде отворен до август. Ремонтът за 250 хил. лв. ще започне след приключване на състезанията.
Той разкритикува кмета на Пловдив Иван Тотев за предизвиканото недоволство: "Абе срещу маси рита ли се! Този (б.р. - шефът на "Младост" Василис Дамянидис) изкарал децата шампиони, ти ще ми се обясняваш сега."
Каква е тая мърлявщина, не се сдържа Борисов, когато видя олющените сгради по главната улица в Пловдив, където откри обновения Римски стадион. "Много красиво място, но с болка гледам сградите наоколо. Това е доказателство за повсеместната 20-годишна мърлявщина, която трябва да преодолеем", заяви той. Обясненията на Тотев, че сградите са частни и собствениците им се крият в чужбина, не помогнаха.
"Какво като са частни? Предупреждаваш, глобяваш и действаш. По закон имаш право", разпореди премиерът и препоръча дори да се пристъпва и към събаряне, защото само така собствениците щели да се стреснат.
В края на обиколката си Борисов направо се потресе от вида на източната част от Римския форум на площада. Древните останки са потънали в бурени и боклуци. Тотев му обясни, че античният паметник е продаден от бившия кмет Иван Чомаков като "празно дворно място". Оттогава няколко пъти е сменял собствениците си.
Преди това премиерът преряза лентата на сградата, откъдето ще се управлява туризмът в България. На нея вече има надпис "Министерство на икономиката, енергетиката и туризма". Имотът е ремонтиран от общината, а входът е направен с черен мрамор. "Иво Маринов се мести тук през септември. Вече си хареса новия кабинет", обяви Борисов. В Пловдив ще дойде и част от аграрното министерство. "В града има аграрен университет, районът е земеделски и е нормално хората на Мирослав Найденов да са тук", каза Борисов.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания