петък, 11 май 2012 г.

Шойбле: Еврозоната ще се справи, ако Гърция я напусне


Шойбле: Еврозоната ще се справи, ако Гърция я напусне


Шойбле: Еврозоната ще се справи, ако Гърция я напусне
„Ние искаме Гърция да остане в еврозоната. Но тя също трябва да желае това и да изпълни своите задължения. Ние не можем да насилваме никого“, уточни обаче Шойбле. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Еврозоната ще се справи, ако Гърция напусне валутния съюз, заяви германският финансов министърВолфганг Шойбле в интервю за регионалния вестник „Райнише пост“.
На въпрос дали еврозоната би се справила, ако Гърция я напусне, министърът заяви: „Европа не може да потъне толкова лесно“, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.
„Ние искаме Гърция да остане в еврозоната. Но тя също трябва да желае това и да изпълни своите задължения. Ние не можем да насилваме никого“, уточни обаче Шойбле.
Според германския финансов министър зоната на общата валута е по-добре подготвена, отколкото преди две години.
„Ние научихме много през последните две години и изградихме защитни механизми. Опасностите от ефекта зараза върху другите страни отслабнаха и еврозоната като цяло е по-устойчива. Кризата показа, че когато трябва да се действа бързо, Европа може да реагира спешно. Погрешно е мнението, че ние не сме в състояние да реагираме в кратки срокове пред нещо непредвидено“, подчерта Волфганг Шойбле.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания