четвъртък, 10 май 2012 г.

Откриха изчезналия руски самолет разбит


Откриха изчезналия руски самолет разбит


Откриха изчезналия руски самолет разбит
Не се съобщава в какво състояние е намерен самолетът и има ли оцелели. Снимка: Reuters
Руският пътнически самолет „Сухой Суперджет 100“, който изчезна от радарите по време на демонстарационен полет над Индонезия, се е разбил.
Отломките на разбилия се самолет са открити по склона на планината Салак, съобщи пред РИА „Новости“ представител на авиационните власти на Индонезия, предаде агенция „Фокус“.
Самолетът е намерен в точка с координати 06.42.61.3 С и 106.44.41.2 Е, на височина 1.6 км в района на планината Салак.
Недалеч от мястото на падането на летателния апарат е създаден оперативен щаб, който е започнал издирване на бордовите записващи устройства.
Не се съобщава в какво състояние е намерен самолетът и има ли оцелели.
На борда на самолета са се намирали 44 души – граждани от пет страни, включително осем руснаци.
Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев създаде комисия за разследване на инцидента.
Руският самолет „Сухой Суперджет 100“ изчезна от екрана на радарите в сряда, докато се намираше в района на планината Салак, на 59 км от летището на индонезийската столица Джакарта.
Сухой Суперджет 100“ беше на първата си демонстрационна обиколка в шест азиатски страни. На борда му имаше 44 души – осемчленен екипаж от руснаци и 36 пътници.
Сред пътниците се намираха и петима журналисти, а останалите бяха служители на транспортни компании.
Малко преди връзката да изчезне, екипажът е поискал разрешение да слезе от 10 хиляди фута височина на 6 хиляди. Малко след като е получил разрешението, връзката е прекъсната.
Една от версиите за изчезване на самолета, която индонезийските власти не изключваха до последно, беше отвличане, тъй като мобилните телефони на двама от журналистите даваха сигнал свободно, но никой не отговаряше.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания