четвъртък, 10 май 2012 г.

30 000 полицаи протестираха в Лондон


30 000 полицаи протестираха в Лондон


30 000 полицаи протестираха в Лондон
Над 30 000 цивилни полицаи организираха шествие по улиците на Лондон в четвъртък, 10 май. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Над 30 000 цивилни полицаи организираха шествие по улиците на Лондон, а стотици хиляди служители от британския държавен сектор обявиха стачка заради мерките на правителството за строго ограничаване на разходите.
Служителите в имиграционните служби, държавните служители, здравните работници, преподавателите и служителите в затворите също се включиха в 24-часовата стачка, поредната от серията стачки от идването на власт на коалиционното правителство преди две години, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.
Полицейски служители от всички 43 сили във Великобритания и Уелс си сложиха черни бейзболни шапки с надпис "Съкращенията са престъпни", докато протестираха в Лондон срещу ограничаването на разходите и промените в заплатите и пенсиите им.
Полицаите, които според британските закони нямат право да организират стачки, предупредиха, че усилията на правителството за ограничаване на рекордния дефицит поставя в опасност обществената безопасност.Лондонската полиция съобщи, че над 32 000 служители са се включили в шествието.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания