вторник, 5 юни 2012 г.

Трус от 4,5 разтърсил Сливенско след взривовете, твърди шефът на пожарната


Трус от 4,5 разтърсил Сливенско след взривовете, твърди шефът на пожарната


Трус от 4,5 разтърсил Сливенско след взривовете, твърди шефът на пожарната
Николай Николов уточни, че земетресението няма общо с пернишките трусове и е в резултат на по-силен взрив. Снимка: БГНЕС
Земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер е регистрирано в следствие на взривовете край  „Петолъчката", съобщи директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов.
Той уточни, че земетресението няма общо с пернишките трусове и е в резултат на по-силен взрив, предаде БНР.
Според директора на Геофизичния институт към БАН проф. Николай Милошев в резултат на взривовете е регистрирано земетресение с магнитуд 1,5 по Рихтер.
По-рано от БАН съобщиха, че преди експлозията не е имало земетресение, а впоследствие е регистрирана взривната вълна.
Няма опасност за близките населени места, не се налага евакуация, околната среда е в рамките на нормата, въздуха се замерва непрекъснато.
„Осигурена е медицинска помощ за хората, които могат да усетят неразположение или пък да получат сърдечна криза, така че да получат адекватна медицинска помощ," уточни Николай Николов.
Експлозия в 14:40 ч. във склад за обезопасяване на боеприпаси край ямболското село Лозенец предизвика серия от взривове и пожар на мястото.
Жертви няма, но седем души са откарани в болницата в Ямбол.

1 коментар:

  1. Статията вие страхотна и се радвам че ми пишете, дано по често да го правите с важни новини.Много са притеснителни тези трусове,които последните години започнаха да се усещат .Преди ги нямаше или поне не са били така притеснителни.Но все пак нека помислим и да видим , че Витоша е един заспал вулкан,който не му пречи да се събуди от тези земетресения които стават.Земята е жива както и ние и ако не се отплащаме както трябва може да ни върне всичко тъпкано.Надявам се да няма повече сериозни земетресения.

    ОтговорИзтриване

Общо показвания