четвъртък, 17 май 2012 г.

Запис с предизборни уговорки на БСП изтече в интернет


Запис с предизборни уговорки на БСП изтече в интернет


Запис с предизборни уговорки на БСП изтече в интернет
От ляво на дясно: Атанас Зафиров, Мартин Славов и Кирил Добрев. Снимка: БГНЕС
Скандален разговор за купуване, продаване и фалшифициране на кметските избори от хора на БСП в Сливенизтече в интернет.
Части от него бяха публикувани във в. „Преса“ и вече ги коментираха премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов, а прокуратурата се самосезира, предаде БГНЕС.
„Това е чудовищно, което чета“, беше реакцията на премиера Бойко Борисов.
Основни участници в цитирания разговор са Мартин Славов и Галин Кънчев. Славов, който е общински лидер на БСП в Сливен от 7 години, иска 100 000 лв., за да не кандидатства отново.
Събеседник му е Галин Кънчев – бизнесмен, общински съветник в Сливен, който заявява готовност да финансира кампанията му.
Той говори за мистериозни, неназовани хора, които му дават инструкции, намесват се имената на политици и на известни с тъмното си минало лица.
Записите, които се водят, показват сложни сметки за изборите – пазарлъци, разговори за покупко-продажба на гласове и финансирането на кампанията.
В цитираните записи Мартин Славов директно посочва, при това съвсем категорично, че следващият министър-председател на България ще се казва Георги Първанов, а правителството ще е експертно.
„М. С. ...следващият министър-председател на България ще се казва Георги Първанов.
Г. К: Може би си прав.
М. С.: Натам вървят нещата. И тез няма да си изкарат мандата.
Г. К.: Няма да го изкарат, ще има предсрочни избори. Обаче въпросът е дали след туй ще се играй с тях коалиция или няма. Туй е тънкият момент?
М. С.: ...значи то ще бъде експертно правителство, то няма да бъде... ние не можем вече, нямаме сила да направим мнозинство в парламента.“
Мартин Славов е човекът на Кирил Добрев в Сливен. Заедно с Кирил Добрев и Драгомир Стойнев той се считал в партийните среди за една от младите надежди на кръга на Първанов.
Самият Кирил Добрев, най-приближен до експрезидента, е дал подкрепата си за него, за да го направи член на Националния съвет на партията.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания