вторник, 1 май 2012 г.

България издава все повече визи на руснаци


България издава все повече визи на руснаци


България издава все повече визи на руснаци
В сравнение със същия период на миналата година издадените в Русия български визи са със 7% повече. Снимка: БГНЕС
40 000 визи за руски граждани е издало Министерството на външните работи на България за периода януари – април 2012 г., съобщиха от ведомството.
В сравнение със същия период на миналата година издадените в Русия български визи са със 7% повече и представляват най-голям брой от всички 70 443 визи, издадени от МВнР.
С наближаването на летния туристически сезон, чието символично начало беше отбелязано с четирите почивни дни около 1 май, от външното министерство заявиха, че ще продължава да се разширява и облекчава режимът по издаване на визи за чуждестранни граждани.
В резултат на сключените договори за визово обслужване с VFS Global в Руската Федерация вече работят 9 изнесени центъра и предстои разкриването на още 7 центъра. В Турция действат 7 центъра, а в Украйна - 8.
Такива центрове са разкрити и в Казахстан, Обединените арабски емирства, Катар, Бахрейн, Оман, Саудитска Арабия. До края на 2012 г. се очаква да бъдат сключени договори за изнесени визови центрове в Република Южна Африка, Йордания или Ливан, Индия, Индонезия, Беларус, Молдова.
За предстоящия летен сезон зам.-министърът на туризма Иво Маринов коментира в понеделник, че се очаква ръст на чуждестранните туристи.
Той посочи, че според данните от предварителните записвания, ръстът ще бъде между 5 и 8%.
Според Иво Маринов тази година се очаква увеличение на румънските туристи, както и значително увеличение именно на летовниците от Русия, тъй като през последните месеци са били предприети редица мерки за улесняване на пътуването им.
За четирите почивни дни хотелите в курортите край Варна, които вече са отворили, са пълни с туристи, съобщи „Фокус". Най-много са от Румъния, като не малко са българите, следвани от израелци и гърци.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания