четвъртък, 17 май 2012 г.

НДСВ искат обединение със СДС


НДСВ искат обединение със СДС


НДСВ искат обединение със СДС
Според председателя на НДСВ Христина Христова бъдеща успешна коалиция на двете партии е възможна и това са показали частичните избори в Кюстендил Снимка: БГНЕС
След разпадането на „Синята коалиция“ от НДСВ изразиха желание да се обединят със СДС.
Според председателя на НДСВ Христина Христова бъдеща успешна коалиция на двете партии е възможна и това са показали частичните избори в Кюстендил, на които „Коалиция за Кюстендил“ спечели най-много гласове. Христова призова сините да не изпускат шанса за обединение, предаде БНР.
„Какво щеше сега да е България, ако през 2001 година СДС беше поело ръката на НДСВ да управляват заедно страната? За мен това е изпуснат шанс“, каза Христова.
„Вместо господин Димитров и госпожа Надежда Нейнски да размахват някакви плашила и планове за разцепване, за окупиране, да погледнат истината в очите. Не мога да гадая кой ще бъде новият лидер, каква линия ще поеме СДС“, допълни тя.
От НДСВ отрекоха да имат задкулисни договорки с други политически формации.
„Всичко е на масата. Говорим за съвместно явяване на изборите. Правим го това, не го отричаме, с ВМРО-НИЕ, със Земеделския народен съюз, с ЕНП, със СДС, ще изчакаме колегите да си оправят вътрешния двор“, каза секретарят на партията Олимпи Кътев.
От НДСВ не изключиха формацията на Меглена Кунева от бъдещите разговори.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания