четвъртък, 17 май 2012 г.

Цветанов ще проверява скандалния запис на БСП


Цветанов ще проверява скандалния запис на БСП


Цветанов ще проверява скандалния запис на БСП
Министърът попита още защо, ако Сергей Станишев е знаел за този запис, не са били предприети действия за информиране на компетентните власти. Снимка: БГНЕС
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че компроментиращата членове на БСП информация от записа за изборите в Сливен, ще бъде проверена.
„Ще се проверява изнесената в записа от Сливен информация, включително с данъчна проверка," заявиЦветанов след среща с главния редактор на вестник „Преса" Тошо Тошев, предаде агенция "Фокус".
„Това, което се е случило, е доста тревожно и няма как да не се е случило със знанието на лидера на партията," каза Цветанов.
Той съобщи, че главният прокурор Борис Велчев вече е разпоредил проверка в Окръжна прокуратура-Сливен по информацията, изнесена в записа. Структурите на МВР ще помагат с разследването.
МВР ще вземе и всички мерки за сигурността на кореспондентката на вестник „Преса" в Сливен.
„Това ли е политиката на ПЕС, втората по големина партия в Европейския парламент?," запита Цветанов.
Министърът попита още защо, ако Сергей Станишев е знаел за този запис, не са били предприети действия за информиране на компетентните власти.
„Не полицейщината, а правовият ред е гаранция за всичко, което трябва да се случи," посочи той.
По думите му „някои медии са в услуга на организираната престъпност". Според Цветанов проблемът на България е, че „20 години ни управляват хора и политически партии, които са се сраснали с организираната престъпност".
Сливен е видно кой управлява – организираната престъпност и политическата класа, осигурила 1.5 млн. лева," каза още Цветан Цветанов.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания