четвъртък, 17 май 2012 г.

Повече от половината новородени в САЩ са цветнокожи


Повече от половината новородени в САЩ са цветнокожи


Повече от половината новородени в САЩ са цветнокожи
За първи път родените в Съединените щати деца на хора от расови и етнически малцинства са над половината от общия брой родени деца. Снимка: essence.com
За първи път родените в Съединените щати деца на хора от расови и етнически малцинства са над половината от общия брой родени деца.
Наред с това демографският прираст сред имигрантското население, който десетилетия наред бе стремителен, сега бележи забавяне, предаде БТА, позовавайки се на световните агенции.
Резултатите от преброяването през 2011 г. открояват съществени промени в расовия състав на нацията и продължителни ефекти от слабата икономика.
Като цяло продължава тенденцията на прираст в малцинствата, особено сред испанскоезичното население.
Но годишният темп на прираста при говорещите испански език и при хората от азиатски произход рязко е спаднал до 2% миналата година - близо два пъти по-нисък, отколкото през 2000 г. и най-ниският за повече от десет години. Прирастът сред чернокожото население остава непроменен - 1 процент.
Експерти посочват, че пикът в прираста на испанскоезичното население е преминал поради дългосрочното намаляване на имиграцията.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания