сряда, 1 август 2012 г.

Ръст на щатските индекси в очакванe решенията на Фед


Ръст на щатските индекси в очакванe решенията на Фед

Предварителните нагласи са, че щатската централна банка ще предприеме повече мерки за стимулиране на най-голямата икономика




Американските индекси се повишиха в началото на сесията, което спря двудневния спад на широкия Standard & Poor's 500 (S&P 500). В основата на ръста бяха очакванията на инвеститорите за резултатите от заседанието на Федералния резерв. Предварителните нагласи са, че щатската централна банка ще предприеме повече мерки за стимулиране на най-голямата икономика в света, предаде Bloomberg.
S&P 500 се повиши с 0,2% до 1382,12 пункта, докато индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добави 34,40 точки, или 0,3% до 13043,08 пункта.
Comcast, най-големият кабелен оператор в САЩ и Allstate, най-голямата публична компания специализирана в застраховките на коли и имущество, повишиха пазарната си капитализация след добри данни в тримесечните отчети.
Фед "ще остави вратата отворена", коментира Лари Кантор, ръководител на отдела за проучване в Barclays Capital.
Икономисти от своя страна прогнозират, че председателят на Фед Бен Бернанке вероятно ще се откаже от обявяването на трети кръг на изкупуване на дълг.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания