петък, 31 август 2012 г.

Метрото е символ на модерна и можеща европейска България, смята Плевнелиев

Метрото е символ на модерна и можеща европейска България, смята Плевнелиев

Метрото е символ на модерна и можеща европейска България, смята Плевнелиев
Според президента Росен Плевнелиев успехът на метрото е плод на професионален труд, политическа воля и европейска солидарност. Снимка: БГНЕС
Изграждането на софийското метро е грандиозен успех и символ на модерна, успяваща, можеща, европейска България, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на втория метродиаметър.
„Историята на този проект започва преди 42 години, идеята на магистрала „Тракия" е на 48 години, и няма нищо случайно, че тези проекти, за които българите мечтаят от няколко поколения, намериха своето тотално ускорение и успешна реализация в последните години," коментира още държавният глава, цитиран от информационна агенция „Фокус".
Според Росен Плевнелиев успехът на метрото е плод на професионален труд, политическа воля и европейска солидарност.
„Хиляди строители, проектанти, инженери и мениджъри полагат денонощно труд, взимат решения и доказват с действията си, че България може да управлява милиардни проекти до последния ден, до последния лев – коректно, прозрачно и по правилата," коментира още президентът.
Той благодари на строителите на метрото, на българските политици и на ръководството на София, както и лично на министър-председателя Бойко Борисов за политическата воля и „ясния приоритет за модернизация на националната инфраструктура".
„Европейската солидарност е тази решаваща подкрепа още повече в тежка световна криза, която позволява на България да реализира своите национални проекти и приоритети, които са от съществено значение за региона и за просперитета и развитието в Европа като цяло," заяви още Росен Плевнелиев.
Той не пропусна да благодари и на председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, който пристигна в София на еднодневно посещение специално за откриването на метрото, както и на българския еврокомисар Кристалина Георгиева.
„Проектът за софийското метро е този проект и този пример, който помага на следващите големи национални проекти по веригата да бъдат подготвени и да бъдат изпълнени по същия достоен, честен и отговорен начин пред българските и европейските данъкоплатци," каза още Плевнелиев и пожела безаварийно ползване на втория метродиаметър на метрото.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания