сряда, 15 август 2012 г.

Борисов откри детска градина, булевард във Варна

Борисов откри детска градина, булевард във Варна

Борисов откри детска градина, булевард във Варна

Министър-председателят Бойко Борисов официално откри реконструиран участък на булевард „Ген. Колев" във Варна в сряда. Снимка: БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов официално откри реконструиран участък на булевард „Ген. Колев" във Варна в сряда.
Проектът е по Оперативна програма „Регионално развитие" „Подобряване на физическата и жизнена среда на Община Варна".
В рамките на своето посещение във Варна по повод Деня на града министър-председателят Бойко Борисов откри разширение на ЦДГ № 8 „Христо Ботев" във Варна, предаде радио „Фокус"-Варна. Благодарение на разширението детската градина осигурява места за още 180 деца.
Детската градина е завършена за 10 месеца. От началото на есента във Варна предстои започването на строежа на две нови ясли и две нови детски градини.
Преди това Борисов инспектира строежа на православен храм „Свети Прокопий Варненски" във Варна.
Храмът се строи от няколко години най-вече със средства от дарения. Министър-председателят обеща помощ за довършването на храма и до началото на зимата той да бъде изолиран от вода и влага.
Бойко Борисов обясни, че правителството е отпуснало около 45 млн. лева за строеж на храмове в цялата страна. Последната сума е 100 000 лева за довършване на катедралния храм в Ловеч.
Варненският и Великопреславски митрополит Кирил разведе министър-председателя из църквата като в криптата всички заедно изпяха „Многая лета". Общата разгърната площ на храм „Свети Прокопий Варненски" е 3000 кв. метра.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания