петък, 31 август 2012 г.

Борисов: Метрото струва наполовина на гьола в „Белене”

Борисов: Метрото струва наполовина на гьола в „Белене”

Борисов: Метрото струва наполовина на гьола в „Белене”
Премиерът изрази задоволство, че председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е отчел реалната диверсификация, която е започната в България. Снимка: Sofia Photo Agency
Откритият в петък нов лъч на метрото, „този подземен град”, струва на половината от похарченото за „гьола в Белене”, заяви министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет.
„Когато днес хората се возят в метрото, да знаят, че то е наполовината от цената, която сме платили досега за гьола в „Белене", когато говорят за референдум”, посочи Борисов на пресконференцията след откриването по-рано в петък на втория диаметър на софийското метро, съобщи БТА.
„Да съпоставим какво можем да направим с нашите си пари за гражданите на България през следващите години и дали трябва да ги заробим там, 22 млрд., защото ние в момента водим действително истинска битка за 14 млрд. евро за следващия програмен период, а близо толкова сме готови да хвърлим в „Белене", каза Борисов и добави, че е „малко несъвместимо и несъизмеримо като тежест".
Премиерът изрази задоволство, че председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е отчел реалната диверсификация, която е започната със строежа на интерконектора с Румъния, с подписаното за проучване и добив на български природен газ и нефт и с предстоящото начало на интерконекторна връзка с Гърция и сТурция.
„Много разчитам, че в продължението, което ще имаме днес на разговора, ще достигнем до ангажимент заедно да работим по проектите за удължаването на метрото до Летище София и до бизнес центъра, както и скоростния трамвай”, каза още Борисов.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания