неделя, 12 август 2012 г.

Планират втори мост над Дунав при Русе


Планират втори мост над Дунав при Русе

Обсъждат се още изграждането на високоскоростна железопътна линия, свързваща Букурещ и Истанбул, както и градска железница



Мастерпланът за развитие на русенския регион включва изграждане на втори мост над Дунав, между Русе и Гюргево. За това съобщиха от общинската и областната администрации на дунавския град.
Наскоро министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че се обсъжда идея за втори мост над Дунав край Русе.
Строителството на съоръжението беше обсъдено в средата на юни на среща между българския заместник-министър на регионалното развитие Николина Николова, която отговаря за Дунавската стратегия, и държавният секретар на румънското министерство на регионалното развитие и туризма Марчел Болош.
През април Николина Николова изрази надежда България да получи средства от по линия на финансовия инструмент Connecting Europe Facility за строителството на два нови моста над Дунав - при Силистра и Кълъраш и при Оряхово и Бекет.
Амбициите са до 2020 г. да бъдат реализирани и двата проекта, които попадат в дунавския регион и са приоритет по Дунавската стратегия.
В мастерплана за развитие на региона Русе-Гюргево са заложени още изграждане на високоскоростна железопътна линия, свързваща Букурещ и Истанбул, както и градска железница.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания