неделя, 19 август 2012 г.

Германия е против технологията на Facebook за разпознаване на лица

Германия е против технологията на Facebook за разпознаване на лица

Германия е против технологията на Facebook за разпознаване на лица
Преди време немските регулатори имаха възражения по отношение на технологията, която Facebook използва за разпознаване на лица в публикуваните в сайта снимки и изглежда темата отново е на дневен ред. Според New York Times повод властите да се заемат отново със случая е бил фактът, че Facebook явно няма да променят политиката си. Според Йоханес Каспар, който е част от комисията за защита на личните данни, Facebook създава база данни със снимки на потребителите, за да работи услугата за разпознаване на лица.

Поддържането на подобна база данни обаче е незаконно в рамките на Европейския съюз, когато това става без знанието на потребителите и тяхното съгласие. Тъй като Facebook направо решиха да включат всички в тази база данни, оставяйки възможност на желаещите да се отпишат впоследствие, Каспар иска компанията да унищожи всички данни, събрани за немските потребители, и да започне да ги събира само от тези, които изрично са се съгласили.

Според Facebook обаче политиката и услугите на компанията отговарят на законите в Ирландия, където е регистриран европейският им офис. Ирландските власти обаче явно не са напълно съгласни с това и смятат да направят оценка на политиката и действията на компанията и съобщиха, че Facebook са се съгласили временно да не използват услугата за маркиране на снимките за европейски потребители, които се регистрират след 1 юли. Очаква се разследването на германските регулатори да приключи до края на септември.

http://www.nytimes.com/2012/08/16/technology/germans-reopen-facebook-privacy-inquiry.html

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания