петък, 31 август 2012 г.

Япония свършва парите до месец


Япония свършва парите до месец

Правителството трябва да успее да прокара законопроект за увеличаване на дефицитното финансиране



Правителството на Япония може да свърши парите до един месец, пише Reuters. Това може да се случи, ако опозицията блокира възможността за дефицитно финансиране, опитвайки се да доведе страната до извънредни избори.
"Има съвсем реална опасност правителството да свърши парите. Това е реална заплаха", каза министърът на финансите Юни Азуми на пресконференция днес. На 8 септември управляващите ще се опитат да прокарат промените в закона за държавния бюджет, целящи увеличаване на дефицитното финансиране.
При неуспех правителството ще започне да намалява разходите си още през следващата седмица.
Управляващата Демократическа партия прокара законопроекта за финансиране на дефицита през долната камара на парламента във вторник. Опозицията тогава бойкотира гласуването. Проблемът е, че в горната камара, опозиционните партии имат мнозинство.
Ако законопроектът бъде блокиран, както се очаква, това според японското министерство на финансите няма да засегне плащанията по държавните облигации, тъй като за тази цел вече са заделени резерви.
Всички останали останали разходи обаче, с изключение на тези за обществения ред, националната сигурност и помощта при бедствия, ще бъдат намалени. Субсидиите за местните правителства ще се свият наполовина.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания