вторник, 10 юли 2012 г.

Спад на азиатските борси


Спад на азиатските борси

Китайските банки бяха сред най-губещите



Азиатските борси се понижиха в сряда, като инвеститорите бяха вперили поглед в изказванията на китайския премиер Вън Дзябао, пише Marketwatch. Той заяви, че основен приоритет основен приоритет на правителството остава стабилизиране на икономическия растеж с дългосрочни политики.
Японският бенчмарк Nikkei 225 заличи 0,53% и се смъкна до 8810,48 пункта. Китайският Shanghai Composite се понижи с 0,09% до 2162,43 базисни точки, а HANG SENG загуби 0,26% и се котираше на ниво 19346 пункта.
Финансовите корпорации бяха сред най-големите губещи в Хонконг. Акциите на China Construction Bank се сринаха 2,4%, а книжата на Agricultural Bank of China заличиха 2% от стойността си.
В Япония технологичният гигант Sony изтри 2,7% от пазарната си капитализация, докато акциите на NEC се сринаха с 3,6%. Книжата на Mazda Motor последваха песимистичните настроения и се понижиха с 1%. И автомобилните производители в Южна Корея също бяха подвластни на мечките. В Сеул книжата на Hyundai Motor загубиха 0,8%, а дяловете на Kia Motors се понижиха с 0,7%.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания