неделя, 22 юли 2012 г.

МВФ не иска да отпусне още пари на Гърция


МВФ не иска да отпусне още пари на Гърция

Това твърди германският вестник "Шпигел", позовавайки се на високопоставени дипломати от Европейския съюз



Международният валутен фонд (МВФ) не иска да предоставя допълнителна финансова помощ на Гърция, съобщава германският вестник "Шпигел", позовавайки се на високопоставени дипломати от Европейския съюз. 

Кредиторите на Гърция - Европейският съюз, Европейската централна банка (ЕЦБ) и МВФ в момента правят оценка дали държавата изпълнява поетите ангажименти за реформи. Представители на т.нар. тройка се връщат в Атина във вторник. 

Гърция се надява да получи допълнителен заем в размер на 12,5 млрд. евро през август и септември. При последното си посещение на 9 юли в Атина обаче международните кредитори казаха, че Гърция не е изпълнила целитеза икономии и трябва да усили процеса на реформи.

Неназован европейски дипломат е отрекъл обаче информацията на "Шпигел", заявявайки че като част от тройката кредитори, МВФ не би си правил предварителни заключения. "Това не може да е истина, тъй като МВФ също чака доклада на тройката преди да вземе решение. Така че в този момент още има много "ако" и "но", заявява дипломатът.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания