неделя, 15 юли 2012 г.

Дянков мечтае за еврощати

Дянков мечтае за еврощати

Вицепремиерът Симеон Дянков се обяви за създаването на Съединени европейски щати в пространно интервю за реномирания австрийски вестник "Курир".
Според тезата на финансист №1 у нас кризата е показала, че липсата на общи институции е проблем и спънка, която води до загуба на конкурентоспособност спрямо САЩ, Китай, Индия, Япония, Русия и Бразилия.
Българският министър обаче твърдо заявява, че ако бъде прието френското предложение за хармонизиране на данъчните ставки, София няма да влезе в еврозоната. Според вицепремиера сега ниският плосък данък привлича инвеститори, които не трябва да загубим.
По въпроса за приемането на България в Шенген Дянков обяснява пред "Курир", че страната ни е изпълнила абсолютно всички технически изисквания и че приемането ни може да бъде спряно единствено от Румъния и холандските националисти.
Според Дянков България трябва да предприеме допълнителни действия за борба с корупцията, за да бъде поправен лошият имидж на страната.
На същата страница в австрийския вестник, на която е интервюто на Дянков, има и друг материал посветен на България. Заглавието му е "Тъмните машинации на премиера Борисов" и е посветен на неефективната борба с организираната престъпност и проблемите в правосъдната система. В статията се припомнят публикациите на "Уикилийкс" за предполагаеми връзки на Бойко Борисов с престъпни кръгове.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания