неделя, 5 август 2012 г.

Финансист иска Гърция да бъде изключена от еврозоната




Финансист иска Гърция да бъде изключена от еврозоната

Гърците сами са си виновни за проблемите, категоричен е Маркус Зьодер



Маркус Зьодер, министър на финансите на Бавария е на мнение, че Гърция трябва да бъде изключена от еврозоната, при това още до края на тази година, съобщи Фокус, позовавайки се на изказване на финансиста пред "Билд ам Зонтаг". По думите на Зьодер би било грешка ако продължи да се оказва финансова помощ на Атина.
"С Гърция трябва да дадем пример, че еврозоната може да си покаже зъбите", категоричен е Зьодер в интервю за изданието. Според финансовия министър на Бавария помощта за изтича "като вода в пясък" и за проблемите на Атина "са виновни самите гърци".
Финансистът е убеден, че оставането на Гърция в еврозоната в дългосрочен план ще излезе по-скъпо на Германия отколкото скорошното изключване на задлъжнялата страна от еврозоната.
"Трябва да действаме по правилото на алпинистите. Ако още някой виси на твоето въже и може да те повлече със себе си в пропастта, то въжето трябва да се пререже. Ако една страна не е в състояние да се разплати за своите дългове, то тя трябва да напусне еврозоната", е мнението на Маркус Зьодер.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания