петък, 3 август 2012 г.

Петролът поскъпна рязко след добри данни от САЩ


Петролът поскъпна рязко след добри данни от САЩ

Новите работни места в най-голямата икономика изстреляха черното злато с над 3%



Петролът поскъпна рязко, след изнесените данни, че през юли в САЩ са разкрити 163 хил. нови работни места при очаквания на анализаторите за 100 хил. Данните засилиха оптимизма за силата на икономиката на страната, която е най-големия консуматор на суров нефт в света, пише Bloomberg.
След изнесените данни фючърсите нараснаха с повече от 3,1%. "Тенденцията беше пазарът да е на ниско ниво преди изнасянето на данните, след които рязко се изстреля", коментира Стефан Шорк, президент на базираната в Пенсилвания The Schork Group Inc.
След рязкото поскъпване непосредствено след изнесените щатски данни фючърсите се поуспокоиха. Американският лек суров петрол с доставка през септември добави 2,28 долара, или 2,6% към стойността си, достигайки 89,41 долара за барел. При тази цена фючърсите биха отчели 0,8% седмична загуба и понижение от 9,5% от началото на 2012 г.
В Лондон сортът Brent напредна с 1,4% и достигна 107,42 долара за барел. Суровината се използва като бенчмарк и при изчисляване на цената на горивата в България.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания