сряда, 4 юли 2012 г.

Взимат в администрацията безработни младежи


Взимат в администрацията безработни младежи

Стажът е с продължителност от 9 месеца, съобщиха от Агенцията по заетостта


Над 600 безработни младежи на възраст до 29 години ще могат да започнат стаж у нас. Това ще стане възможно чрез проекта „Старт в администрацията”, съобщиха от Агенцията по заетостта, като инициативата е по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Стажът е с продължителност 9 месеца.
Проектът е с бюджет около 3 млн. лв. От тях 2,5 млн. лв. са от Европейския социален фонд, а останалата част – от националния бюджет.
Средствата ще осигурят месечен доход на стажантите в размер на 400 лв., като ще бъдат покривани и техните осигуровки.
С парите ще бъде осигурена заплата от 400 лв. на стажантите плюс разходите за техните осигуровки.
По програмата  ще се назначават приоритетно младежи с трайни увреждания, от социални заведения, самотни родители или осиновители на деца до 3-годишна възраст и от уязвими малцинствени групи.
Желаещите трябва да бъдат регистрирани в бюрата по труда, като основно изискване е те да имат завършено висше образование. Допустимо е и да имат общ професионален опит до 3 години, но той не трябва да е свързан със специалността им.
Конкретни бройки и длъжности ще бъдат заявени от ведомствата към средата на месеца. Информацията ще е достъпна в бюрата по труда и на сайтовете на министерството на труда и социалната политика, както и на агенцията.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания