събота, 7 юли 2012 г.

КНСБ иска по-високи заплати от 2013 г.


КНСБ иска по-високи заплати от 2013 г.

Синдикатът иска хората с минимална заплата да не бъдат облагани с данъци


Синдикатът КНСБ настоява за увеличение с 10% на заплатите в бюджетната сфера, както и на пенсиите от 2013 г. Това е съобщил президентът на синдиката Пламен Димитров, цитиран от БНР.
Минималната работна заплата да се повиши от 290 на 330 лв. при това още от 1 януари следващата година. И всички пенсии да бъдат актуализирани и увеличени, но не по швейцарското или по някакво друго правило, както е записано в момента в Кодекса за социално осигуряване с 10%. При това отново от 1 януари, иска синдикалистът.
За повишението на пенсиите, минималната заплата и доходите в бюджетната сфера ще са необходими 1,2 млрд. лв. КНСБ настоява още хората, които получават минимална заплата от 290 лв. да не бъдат облагани с данъци. Синдикатът иска от следващата година максималната сума, върху която хората се осигуряват за пенсия, да се увеличи на 2 500 лв.
КНСБ ще създаде Фонд за изплащане на обезщетение за синдикалните членове, които ще останат без работа. Това подпомагане ще бъде на принципа на застраховането за риск. Събирането на средства за фонда ще започне от средата на следващата година.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания