петък, 13 юли 2012 г.

Гърция затяга още колана


Гърция затяга още колана

Страната обмисля да предприеме нови мерки за икономии на стойност 11,5 млрд. евро



Гърция обмисля да предприеме нови мерки за икономии на стойност 11,5 млрд. евро в следващите 2 години, предаде АФП.

Днес се е провела среща на представители на всички министерства, които са обсъдили как да ускорят орязването на разходите, така че да бъде изпреварена инспекцията на Европейската комисия (ЕК), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ), която започва на 24 юли.

На срещата освен това са обсъдени и бъдещите икономии, като е договорено новият план също да бъде подготвен и представен на представителите на „тройката“, съобщил е за агенцията запознат анонимен източник.

Атина ще използва новите мерки като разменна монета, за да уговори международните кредитори да й отпуснат повече време за изпълнението на бюджетните цели, договорени в спасителната програма за страната, коментира АФП, цитирана от Стандарт нюз.

В последно време в Атина се завихри истинска буря от срещи и дискусии на представителите на държавната администрация във връзка с ангажиментите на страната за орязване на разходите и осъществяване на ключови реформи. Плановете за ускоряването на реформите си имат своето обяснение – Гърция има нужда от спасителните траншове, защото хазната е почти празна.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания