петък, 27 април 2012 г.

В парламента снощи: Горещи спорове и една четвърт от закона


В парламента снощи: Горещи спорове и една четвърт от закона


В парламента снощи: Горещи спорове и една четвърт от закона
Снимка: Архив 24часа
С разгорещени спорове до късно снощи бе приета една четвърт от закона за отнемане на незаконно придобитото имущество, предаде БНТ.
След поименна проверка на кворума и опити от страна на опозицията заседанието да бъде прекратено по-рано, депутатите успяха да приемат няколко текста как ще бъде установявано незаконно придобитото имущество. От ДСБ напуснали заседанието, а БСП отсъствали от залата, което породи съмненията на народните представители, че депутатите от столетницата са на концерт на Веселин Маринов.
Ще бъдат проверявани несъответствия от над 250 хиляди лева между притежаваното имущество и получените доходи. Повод за проверката стана привличане на обвиняем по дадено престъпление. Спорове предизвика и текстът, който предвижда процедурата да се задейства и при административно нарушение, при което е придобита облага над 150 хиляди лева.
Проверката ще обхваща периода 15 години назад. Опасенията на опозицията са, че законът може да се използва за репресии на граждани, бизнесмени и политици.
Аргументите на управляващите обаче са, че законът е съобразен с евроизискванията. От ГЕРБ се надяват законът да бъде приет до началото на май, за да бъде включен в предстоящия доклад на Брюксел.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания