неделя, 2 септември 2012 г.

МКБ намали лихвите по бизнес кредити



МКБ намали лихвите по бизнес кредити

Предприятията могат да финансират дейността при цена на заема 6,95%


С 2 процентни пункта по-ниска лихва по отпусканите бизнес кредити предлага МКБ Юнионбанк, съобщиха от финансовата институция. Новите облекчения са за оборотните заеми "Бизнес Пулс", както и за инвестиционните "Развитие" и "Европейско развитие". По-ниската лихва е в сила от утре, 3 септември 2012.
Предприетата стъпка ще намали цената, на която бизнесът може да се финансира, до 6,95%. "МКБ намалява лихвите по кредитите с 2%, за да отговори на търсенето на бизнеса на финансиране при облекчени условия. През последните години наблюдаваме тенденция на плавен спад на цената на заемите. На практика нивата днес са по-ниски от тези преди началото на икономическата криза. Данните сочат, че през юли 2008 г. българска фирма е теглила кредит средно при 10,91% лихва, като четири години по-късно този процент вече е 8,33", коментира Мария Илиева, главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк.
Банката ще предложи и нови кредити за оборотни средства без обезпечение, които са максимален размер до 30 хил.лв. МКБ продължава да финансира проекти за подобряване на енергийната ефективност на малките и средни предприятия. Заемите се отпускат при преференциални условия - 5.95% промоционална лихва за първите 6 месеца или до получаване на субсидията по програмата. Предлага се и от 30% до 50% безвъзмездна помощ.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания