вторник, 18 септември 2012 г.

Холандия "затягат колана" през 2013 г.



Холандия "затягат колана" през 2013 г.

Страната ще продължи с икономиите в отговор на кризата в ЕС



Холандският министър на финансите Ян Кес де Ягер представи Бюджет 2013. Той ще послужи като основа за следващото правителство, за да бъдат спазени европейските правила за дефицита.
"С този пакет от мерки на стойност над 12 милиарда евро ще сведем дефицита до 2,7 процента, значително под прага от 3%" за еврозоната, заяви министърът. Де Ягер, който е малко вероятно да остане на поста, след като подкрепата за неговата партия рухна на изборите миналата седмица, потвърди, че икономиката е на път да нарасне с 0,75% догодина.
Бюджетът за 2013 година е разработен на основата на споразумение между множество партии, след като през април правителството на премиера Марк Рюте падна от власт. Този бюджет бе приет в края на април от долната камара и предвижда вдигане на ДДС, намаляване на средствата за здравеопазване, както и замразяване на заплатите на някои държавни служители.
По-рано днес при годишното си обръщение към парламента, посветено на националния бюджет, холандската кралица Беатрикс подчерта обвързаността на Холандия с еврото. Кралицата отбеляза, че страната ще продължи да следва политиката "на икономии" в отговор на европейската дългова криза. От мерките, включени в новия бюджет, Беатрикс открои увеличаването на пенсионната възраст.
При парламентарните избори миналата седмица Народната партия за свобода и демокрация на Рюте спечели най-много места.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания