понеделник, 24 септември 2012 г.

Реалното увеличение на заплатите на полицаите - между 5 и 7%



Реалното увеличение на заплатите на полицаите - между 5 и 7%

Исканото 25-процентно увеличение на възнагражденията е нереалистично, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов



Реалното увеличение на заплатите на полицаите е между 5 и 7%, заяви пред БНТ  заместник- министъра на МВР Димитър Георгиев. Той бе категоричен, че социален диалог има, а исканията на протестиращите трябва да се обсъдят на съвета за социално партньорство.
Георгиев изтъкна, че в редица държави в ЕС има намаляване на заплатите на полицаите, а "в България в момент на криза увеличаваме възнагражденията".
От ефира на Нова телевизия пък вътрешният министър Цветан Цветанов благодари на тези служители на МВР, които на се включили във вчерашния протест, който той нарече циничен. Цветанов коментира, че не това е формата и начинът, по който трябва да се водят разговори.
"Трябва да изхождаме от това какви са възможностите на държавата. В момента разчетите, които се правят, заедно с експертите от Министерството на финансите, е да търсим формата с компенсаторни механизми от бюджетите за сектор „Сигурност” да намерим възможности за увеличаване на доходите, но не с 25%, защото това е нереалистично. Говорим за 5 до 7% и евентуално да търсим допълнително други възможности, но това са неща, които трябва да бъдат в духа на прагматизма и на разумното", каза Цветанов.
Той успокои работещите в системата, че  няма да се намаляват абсолютно никакви обезщетения и отпуски в МВР.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Общо показвания